"Mooi om onderdeel te mogen zijn van de zorg voor onze patiënten"

 

Wat doe je? 

Het is iedere dag weer afwachten hoe de dag zal verlopen - geen dag is voorspelbaar! Samen met mijn collega’s staan we patiënten telefonisch te woord en waar mogelijk geven wij zelf informatie of advies. Ook maken we afspraken, sturen herhaalrecepten naar de apotheek en voeren we diverse administratieve taken uit.
 

Daarnaast doen we kleine, medisch-technische handelingen zoals bijvoorbeeld het controleren van urinemonsters en het hb-gehalte in bloed en het uitspuiten van oren.
 

Hoe ben je in deze praktijk terechtgekomen? 

Via een tweejarig zij-instromerstraject, waarbij ik op dinsdag en woensdag in de praktijk werk en vrijdag naar school ga. Ik had al langer de wens om een overstap te maken van de detailhandel (waar ik eerst werkte) naar een functie als doktersassistente, dus ik was heel blij toen ik werd geselecteerd voor de opleiding. Er was meteen ook een goede klik met Marius, Corrine en Sandra. Ik voel me erg thuis in de praktijk.
 

Wat vind je leuk aan mijn werk?

Ik vind het werk afwisselend, uitdagend en ontzettend leuk; zowel mijn taken als het team en de sfeer binnen onze praktijk (en binnen het MCD) bevallen me heel goed. Het is precies wat ik ervan verwacht had. 

 

Laatste nieuws

Praktijkbezoek: draag masker bij luchtwegklachten
Lees meer
Kwaliteitskeurmerk voor huisartsen
Lees meer
Handige app: 'moet ik naar de dokter?'
Lees meer

 

Patiënten waarderen ons zo