Rustig en geduldig, maar doortastend als het moet 


Marius Hartel (huisarts sinds 1998) schetst zichzelf als een harde werker die bevlogen is in zijn vak.

Hij heeft gekozen voor het beroep van huisarts vanuit zijn brede interesse voor de geneeskunde, met speciale belangstelling voor kindergeneeskunde, interne geneeskunde, acute geneeskunde en palliatieve zorg.

Na het beëindigen van zijn opleiding (die hij deels in Engeland volgde) werkte hij vijf jaar als waarnemend huisarts in Nederland en Ierland.

Daarna werkte hij vijf jaar in een gezondheidscentrum in Rotterdam. Gedurende deze periode was hij ook docent Huisartsgeneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sinds 2008 is Marius werkzaam in zijn huidige praktijk.


“Ik ben fulltime huisarts, waardoor patiënten bijna altijd met mij te maken hebben. Dat zie ik als een voordeel. Ik ken mijn patiënten goed na verloop van tijd. Samen met mijn team kunnen wij continue persoonlijke zorg leveren."


Marius en zijn team willen patiënten zoveel mogelijk zelf verantwoordelijkheid geven.
"Als het even kan moet de patiënt zelf de regie kunnen houden, het liefst zo lang mogelijk, en wij helpen hem daarbij. Ik wil niet alleen medicijnen voorschrijven, maar patiënten helpen juiste keuzes te maken.


Compassie en kennis

Ik ben makkelijk in het contact met mensen. Patiënten voelen zich snel op hun gemak bij mij en dat is belangrijk als huisarts. Daarnaast heb ik in al mijn praktijkjaren niet alleen veel vakkennis, maar ook veel mensenkennis opgedaan.


Buitenlandse ervaring

In het verleden heb ik langere tijd in het buitenland gewoond, gewerkt en gereisd. Hierdoor weet ik uit ervaring dat de gezondheidszorg in andere landen vaak anders georganiseerd is. Daarom kan ik expats of mensen met een niet-Nederlandse achtergrond beter helpen hier hun weg te vinden.

Innovatie

We proberen ook als team zo innovatief mogelijk te zijn, niet alleen in ons vak, maar zeker ook in de interactie met de patiënt. Daarom zijn we nu al een tijdje bezig met het inzetten van eConsult."

Medisch Centrum Delft

Huisartsenpraktijk Hartel is gevestigd in Medisch Centrum Delft.
"We hebben in het gezondheidscentrum meerdere disciplines onder één dak, en de apotheek om de hoek. Ideaal voor de patiënten. De lijnen zijn erg kort, we delen kennis en kunnen gemakkelijk even een collega vragen mee te kijken.”

 

Laatste nieuws

Praktijkbezoek: draag masker bij luchtwegklachten
Lees meer
Kwaliteitskeurmerk voor huisartsen
Lees meer
Handige app: 'moet ik naar de dokter?'
Lees meer

 

Patiënten waarderen ons zo