Informatie coronavaccinatie (update 30/4)

07-01-2021 - Praktijk Hartel
We verwachten dat we binnenkort de laatste patiënten, geboren tussen 1956 en 1960, kunnen gaan vaccineren bij wie dit tot nu toe nog niet gebeurd is.  
Als u tot deze leeftijdsgroep behoort en achteraf toch een vaccinatie van AstraZeneca zou willen ontvangen, neemt u dan aub. contact met ons op door een e-mail naar de prakijk te sturen (via het formulier onderaan de contactpagina).

Mensen die in of vóór 1955 zijn geboren én mensen die in 1961 of 1962 zijn geboren, kunnen via de GGD een vaccinatie-afspraak maken - ook zonder brief (klik op deze link om online een afspraak te maken).  
Bellen kan ook, maar het kan zijn dat u dan erg lang moet wachten: 0800 - 7070.
 


Als u bent geboren tussen 1960 en 2003 en behoort tot een risicogroep (en ook jaarlijks een oproep voor de griepprik toegestuurd krijgt) kunt u binnenkort gevaccineerd worden door de GGD. Wij hebben inmiddels de selectie gemaakt, u hoeft hierover niet naar de praktijk te bellen. De verwachting is dat u tussen 5 en 18 mei een uitnodigingsbrief ontvangt, waarmee u dan een afspraak kunt maken.
 


Vaccinatievragen 
De afgelopen weken hebben wij heel veel telefoontjes ontvangen met (begrijpelijke) vragen over de vaccinaties. Om de praktijk goed bereikbaar te houden voor de 'gewone' zorgvragen verzoeken wij u vriendelijk eerst zelf te kijken op de site van de Rijksoverheid en het RIVM, waar de meeste vragen beantwoord worden. 
Ook kunt u bellen met het corona-informatienummer: 0800 - 1351.
Mocht u hierna nog vragen hebben, stelt u deze dan alstublieft aan ons door middel van een e-consult.


Graag benadrukken we nog het volgende:

* Wij hebben geen invloed op welk vaccin u wordt aangeboden. Dit wordt door de overheid bepaald. Wij kunnen dus ook geen ander vaccin voor u regelen.

* Wij hebben geen invloed op de termijn waarop u uw oproep kunt verwachten. Het RIVM bepaalt wanneer een volgende leeftijdscategorie wordt opgeroepen, wij kunnen dat niet bespoedigen.

Wij hebben niet meer informatie dan hetgeen op de site van de Rijksoverheid en het RIVM vermeld staat.  

Bekijk deze video voor meer informatie over de werking van het vaccin.


 

 

Laatste nieuws

Richtlijnen praktijkbezoek i.v.m. corona
Lees meer
Informatie coronavaccinatie (update 30/4)
Lees meer
Uitleg corona-testbeleid
Lees meer

 

Patiënten waarderen ons zo